top of page

Vår historia börjar redan 1979

richard site.jfif

Bolaget, tidigare känt som Alvestaglass AB, bytte i November 2019 till Lohilo Foods AB. Men historien finns kvar, tillika den fantastiska glassen som fortfarande går under namnet Alvestaglass. 
1979 öppnade en liten glassfabrik sina portar i den lilla småländska orten Alvesta. 2009 köpte Dan Isaksson och Richard Hertvig det lilla enmansföretaget och flyttade huvudkontor och produktionen  till grannstaden Växjö. De behöll namnet Alvestaglass som namn på bolaget och som ett varumärke för deras egna första glass, som fram till 2019 varit företagets bäst säljande varumärke. 2013 lanserar Alvestaglass AB ett nytt varumärke som inte bara skulle vara supergott, utan även ha helt nya funktioner. Namnet blev LOHILO, som stod för ”LO – carbs – HI function- LO additives”. LOHILO växte snabbt och ytterligare fem år senare adderades nya produktsegment till varumärket. Segment där Lohilo Foods redan gjort ett stort avtryck är främst funktionsdryck men även proteinbars, tuggummi och chips. 
Under 2019, när bolaget tack vare LOHILO-varumärket, fått en betydande tillväxt internationellt så bytte Alvestaglass AB namn till Lohilo Foods AB. Allt för att anpassa verksamheten till en internationell kontext.
Vi är fortfarande i början av denna resa – låt oss se vad framtiden ger oss!
/ Richard Hertvig – VD och grundare

LOHILO Foods idag

Vi har idag 7 lokala lager och 1500 butiker som vi levererar till, varav 400 butiker besöks dagligen. Vårt huvudkontor är 8000m2 med kapaciteten att förvara 1200 pallar i ett toppmodernt fryslager. Vi har vuxit internationellt och idag har vi kunder i Finland, Danmark, Island, Litauen, Tjeckien, Slovakien, Portugal, Tyskland, Nederländerna, Nya Zeeland, och mer kommer!
LOHILO, Alvestaglass, Järnaglass och Bubbies är varumärkena vi har i vår portfolio. 

bottom of page