top of page

Vår historia börjar redan 1979

richard site.jfif

Bolaget, tidigare känt som Alvestaglass AB, bytte i November 2019 namn till Lohilo Foods AB. Men historien finns kvar, tillika den fantastiska glassen som fortfarande går under namnet Alvestaglass. 1979 öppnade en liten glassfabrik sina portar i den lilla småländska orten Alvesta. 2007 köpte Dan Isaksson och Richard Hertvig det lilla enmansföretaget och flyttade huvudkontor och produktionen till grannstaden Växjö. De behöll namnet Alvestaglass som namn på bolaget och som ett varumärke för deras egna första glass, som fram till 2019 varit företagets bäst säljande varumärke.  

 

2013 lanserar Alvestaglass AB ett nytt varumärke som inte bara skulle vara supergott, utan även ha helt nya funktioner. Namnet blev LOHILO, som stod för ”LO – carbs – HI protein - LO fat”. LOHILO växte snabbt och ytterligare fem år senare adderades nya produktsegment till varumärket. Segment där Lohilo Foods redan gjort ett stort avtryck är främst funktionsdryck, proteinbars och proteinpulver.  

 

Under 2019, när bolaget tack vare LOHILO-varumärket, fått en betydande tillväxt internationellt så bytte Alvestaglass AB namn till Lohilo Foods AB. Allt för att anpassa verksamheten till en internationell kontext. Vi är fortfarande i början av denna resa – låt oss se vad framtiden ger oss! - Vår målsättning är att vara världsledande inom funktionell glass! 

/ Richard Hertvig – VD och grundare

LOHILO Foods idag

Vårt huvudkontor är baserat i Växjö där vi även har vårt huvudlager med toppmodernt fryslager. Utöver det har vi 2 lagerdepåer i Sverige och levererar till över 1500 butiker, varav 400 butiker besöks dagligen av vår egen säljkår. Vår struktur ger oss unika fördelar i den svenska dagligvaruhandeln och vi vågar påstå att vi har en av Sveriges bästa säljkårer inom glass. Med attraktiva varumärken och funktionella produkter har vi vuxit internationellt och idag har vi kunder i hela Norden och expanderar snabbt i Europa med varumärket LOHILO. Vi har också kunder i Asien och främst Hong Kong och Kina som har stor potential att växa. 

Företaget Lohilo Foods AB är certifierat enligt GFSI godkända standarden BRC Storage & Distribution. Företaget har idag ingen egen produktionsanläggning utan använder sig av BRC/IFS certifierade producenter runtom i Europa.  

 

År 2018 förvärvades företaget Järna glass AB och år 2019 Nordic Mochi AB som ägde distributionsrättigheten till Bubbies Mochi Ice cream. Dessa verksamheter har helt integrerats i moderbolaget. 2021 förvärvades bolaget Superfruit Scandinavia AB som fortfarande opererar som eget dotterbolag.  Idag består vår portfölj inom glass av varumärkena LOHILO, Alvestaglass, Järnaglass och Bubbies. Vår koloniala portfölj består av varumärkena LOHILO, Superfruit, KLEEN Sports Nutrition och Kultures Kombucha.  

bottom of page